fredag 30. desember 2011

10 dager i Femundsmarka

Jeg har alltid vært glad i gå dra på tur, og alltid drømt om å dra skikkelig inn i villmarka. Drømmen er og en dag få muligheten til å dra til Alska for å sjekke ut den storslåtte naturen som finnes der ute. Nå skal det også sies at jeg drømmer om å utforske omtrent alle andre steder på jorden også, så hva som blir første reisemål for backpacking eller ekspedisjon, det er usikkert.. Men! Et sted må det begynne, og jeg tok min første lengre tur til Femundsmarka. Den varte i 10 dager og naturen der er helt enestående. Vi hadde med kano, noe som kan lønne seg i Femundsmarka! Det er veldig mye små vann der. Vi bar også kanoen enkelte partier.
Femundsmarka anbefales virkelig! Vi reiste inn i et litt mer uberørt område av Femundsmarka for å oppleve mest mulig menneskefri. Og flott natur! ;)                    Kveldskos! Det var utrolig godt å fyre opp et bål, ikke bare for varmens skyld, men også fordi det holdt
myggen litt på avstand. Og det er MYE mygg i Femundsmarka! Små er de heller ikke... 
Selv om sekken var rimelig tung, er denne utrolig god å bære. Beste sekken jeg noen  gang har prøvd!
Det er en Norrøna Nansen 80 L damemodell. Passer fint til lange turer så vel som korte helge turer. 
Lunsjpause ved Femunden. Idet øyeblikket vi gikk i land, blåste det opp til skikkelig uvær. Det både hagla, snødde og regna om hverandre. Vi lå værfast med steiner på teltet så det ikke skulle blåse bort i to dager, før vi endelig kunne fortsette turen!                                                                               


Det er sinnsykt mye stein i Femundsmarka! Plutselig kommer man over store områder med stein. Det er et helvete å krysse med tung sekk.


                                                                                 
Vi fikk masse fisk! Det ble desverre mye abbor og gjedde og lite ørret... Men fisken smakte godt på bålet likevel! 

Her startet vi turen vår!

Bagasjen bindes fast før vi tar fatt på den første padle ettappen.Tilbake i sivilisasjonen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for din kommentar!