torsdag 5. januar 2012

Årets siste nederlag

Klar til avgang! Hadde planer om en litt lengre tur enn det ble.
 Dette er den eneste turen jeg har vært på som rett og slett har vært litt ubehagelig. Jeg hadde pakket for å være ute i fire dager, men endte opp med kun en natt i felt.

Det hele begynte med at snøen ble byttet ut med regn. Alt ble vått, sekken var tung, og føret forandret seg fra kram til skikkelig bløt snø. (noe jeg ikke hadde smurt for naturligvis) Det kladda noe helt sinnsykt!! Fikk av deler av smøringen, men de nye platåskoene ville ikke slippe taket. Gikk i tillegg for langt slik at det ble mørkt før jeg skulle begynne å sette opp leir. Jeg fant likevel et fint sted som jeg fikk tråkket ned med skiene, samlet inn granbar og slang opp teltet. Deilig! Fyrte opp primusen og lagde meg en god, varm gryte som jeg delte med Miko. Jeg la meg i posen, pakka Miko inn i teppet sitt, og la meg for natta. Trodde jeg.

Det tok ikke lang tid før jeg våknet av en hutrende hund ved bena mine, det hadde nemlig plutselig blitt -10 grader ute. Alt var vått, noe som gjorde det utrolig kaldt! Temperaturen sank ytterligere utover natta, og jeg og Miko frøs veldig. Jeg virkelig hater å ikke få sove på grunn av at jeg fryser! Sånn holdt vi på hele natta, til det ENDELIG ble morgen!! Da fortet jeg meg ut for å lete etter en tørrgran som jeg kunne fyre med. Miko var kjempe furten, frøs fortsatt og ville bare hjem. Jeg fikk fyrt opp bålet og laget noe mat, før jeg besemte meg for å sette nesa hjemover. Hater å snu!!! Det er så nederlag. Men jeg måtte bare innse at jeg ikke hadde planlagt turen godt nok, og at jeg må ha en tykk sovepose til Miko også. Holdt ikke med det vanlige denne gangen! Han har ikke tykk nok pels.

Likevel, var denne turen en veldig fin erfaring! Nå fikk jeg føle på kroppen hvordan det ikke skal gjøres.. ;)

Har dere opplevd noe lignende på vinterturer?

Fortsatt ganske uvitende om hvor mye vi kom til å fryse den natta..


Morgen!! Helt fantastisk følelse når sola endelig titter frem. Alt var rimet! Innsiden av teltet også. 


Miko prøver å varme seg ved bålet

Første gang Miko har vært furten på tur! Gleder seg nok til å legge seg foran peisen her. Litt finvær fikk vi på hjemturen!

1 kommentar:

  1. Du vet det er ingen skam å snu;) Takk for fin tilbakemeldinger på bloggen min, koselig å høre at du likte den! Jeg har blogget noen år, og jeg har ingen fast ramme sånn egentlig, det er noe med at veien blir til mens man går. Syns bloggen din er fin jeg! Lykke til- jeg stikker gjerne innom igjen:)

    SvarSlett

Tusen takk for din kommentar!