Villmarkstips

Dette er alltid med meg på tur.
Neste gang skal jeg skrive mer om "ting og tang"¨
som kan være kjekt å ha, men som man ikke nødvendigvis MÅ ha. ;) 


1: Gode fjellstøvler!
Crispi Skarven
Disse har jeg ikke hatt lenge nok til å trygt kunne anbefale de, men foreløpig er det de mest komfortable fjellstøvlene jeg har hatt. Veldig god ankelstøtte, samtidig som de tilpasser seg foten relativt raskt.Crispi Besseggen
Crispi Besseggen Lady
Disse har gått mange mil! Til slutt falt sålen av, da hadde jeg hatt de i ca.4 - 5 år med jevnlig og mye bruk. De har absolutt holdt mål! Vanntettheten har vært bra så lenge jeg har vært flink til å behandle læret riktig. Eneste minuset, er litt glatt såle, og litt lange lisser. Men de kan jo byttes ut! Ellers topp! Kan trygt anbefae disse.
2: Nok vann!
Camelbak

Jeg er helt avhengig av camelbak. Den er med meg i sekken eller slik som den er på alle turer. Genialt, rett og slett! Dersom du skal bruke den vinterstid, husk å kjøpe en som ikke fryser med en gang.3: En god tursekk
For langturen:
Norrøna Nansen 65L
Link til den nye modellen
Denne sekken her, er helt fantastisk. Den blir nesten bedre jo tyngre den er! Lokket kan også tas av å brukes som dagstursekk. Det er helt genialt hvis man skal gå dagsturer fra basecamp for eksempel.
Praktiske løsninger på lommer og glidelåser. Har vært med på mange lengre turer, og den fungerer utmerket! Pluss med egen lomme til sovepose under. Løp og kjøp!


                                                      


For dags/helge turen
Skarstind 40L

Helt grei dagstursekk! Komfortabel med god ventlilering mot ryggen. Jeg hadde egentlig en annen type fra Bergans før, men den finnes desverre ikke i sortimentet lenger.  Pluss for tøft design! :)


4: Et lett og praktisk telt 
Ringstind Superlight 1-2
Tipp topp! Siden det er relativt dyrt, var jeg litt skeptisk. Men den uslåelige lave vekten gjorde at jeg måtte prøve. Angrer ikke! Det er helt perfekt størrelse (for meg å eventuelt bikkja) har gode lufteegenskaper og tåler en støyt, selv om stoffet virker tynt og ikke spesielt slitesterkt. Det veier under 1 kg KOMPLETT. Helt suverent! Teltet finnes også for flere personer. Fjellheimen Superlight 3 Camp
5: En god og varm sovepose som er lett.
Helsport Alta Short
Utrolig komfortabel og praktisk sovepose fra Helsport. Det er en 3 - sesongs sovepose som tåler temperaturer ned mot -5 (komfort temperatur) Jeg testet soveposen i -10 en gang, det var alt for kaldt!! Nå er jeg en frysen person, så det kan hende at andre synes det fungerer greit, men jeg må nok over på vinterpose når temperaturen faller under -5. Eller, under stort sett alle forhold er den super. Det er et stort pluss at den har anti skli under, for da sklir man ikke av liggeunderlaget i løpet av natten. Den har også lomme inni for oppbevaring av telefon/lommelykt. Kan også bli varm på sommeren, men det pleier ikke være noe problem for min del hvertfall.. ;)

Anbefaler å bruke lakenpose i tillegg dersom du er ekstra fysen!
Lakenpose fra Helsport

                         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for din kommentar!