fredag 30. desember 2011

Verdens beste ukestur


2009, det var siste skoledag før sommerferien og jeg satt meg på toget for å komme hjem. ENDELIG!!
Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å pakke sekken, si til mamma at vi sees om en uke, før jeg stakk til skogs rett før det ble mørkt. Jeg hadde planlagt turen i korte trekk uken i forveien, slik at jeg visste hvilket område jeg skulle være i. Jeg hadde planlagt å bevege meg i et område langt vekk, så jeg skulle oppleve mest mulig av villmarken alene sammen med hunden min Miko. Det fikk vi! Så ikke et menneske på en uke. Denne turen er en av de beste villmarksopplevelsene jeg har hatt hittil! 

Første ettappen var lang og hard, og jeg gikk mot klokka slik at jeg kunne komme meg lengst mulig in i "grom" områdene fortest mulig. Måtte bryte marsjen rundt midnatt, og rakk akkurat å smekke opp teltet før det ble svart. Denne natten var ganske kald, tross sommer og sol, så det ble lue, votter og ullundertøy i posen. 

Stod opp med sola neste morgen, til en klar og fin sommerdag. Fortsatte marsjen i ca.6 timer, før jeg kom frem til 1.camp! (som ble en basecamp resten av uka) Det var herlig. Det flotteste stedet jeg noengang har vært på!
Fikk slått opp telt, laget mat og tatt et forfriskende bad før det ble kveld. Jeg og Miko storkoste oss! 

Turen fortsatte like bra. Gikk lange dagsturer hver dag, før vi returnerte til basecamp siden det var den fineste plassen i verden. Badet omtrent hver dag! Fikk fisket litt også . Det eneste "problemet" var en skikkelig dritt flue som jeg kaller "brannete" flue. Den stikker noe jævlig, er helt lydløs og du blir ALDRI kvitt den. Den ser omtrent slik ut:  ------------->
Drit ekkel liten skapning som er sinnsykt proff på stalking. Særiøst. 
Ellers, en fantastisk tur! Eneste grunnen til at jeg dro hjem etter en uke, var at jeg gikk tom for mat. Hadde ikke tålmodighet til å fiske lenge nok, så da ble det ikke noe ekstra! Ville bare gå og utforske området.... :)

Uansett! En tur på egenhånd anbefales STERKT. Jeg liker det best! Pleier som regel å bli helgeturer. Sjelden man får dratt bort fra alt maset en uke i strekk! Desverre.. 

Basecamp
Vakreste campen noensinne
Miko med kløv! Kløven er fra Kennel, og jeg er veldig fornøyd med den. Holder vannet brukbart ute
og virker god å bære for hunden. For veldig lange og tøffe turer, vil jeg nok anbefale en enda mer robust kløv.
Kløven finner du her:
Min er i svart, men modellen i grønn er lik. 
Miko slapper av med myggen! De er hjertelig velkommen istede for den brannete flua... 

                                                                     

Bamsefar i lia

Et av vannene vi gikk til for å fiske


Befriende øyeblikk....Godt det ikke var andre folk å se! ;)


Miko slapper av mens jeg prøver å dra inn middagen


Denne karen lurte tydeligvis på hvor han var hen
                                                                             


Liten pust i bakken på vei hjem

3 kommentarer:

 1. Haerlig blogg! Miko er en heldig hund! Merker jeg faar lyst aa komme hjem og spise orret.. Kan jeg dele den for aa vise facebookjentene hva ekte jenter holder paa med?

  Helge

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ingen ting er som selv fisket ørret i stekepanna på tur. Hehe selvfølgelig kan du det!
   Jeg kan legge ut link til bloggen din også om du vil, så kan både jeg og andre følge med! Er jo kjempe spennende. Fikk lyst til å reise nå med en gang!! Tror første stopp blir Peru... Eller Nepal.. :)

   Slett
 2. Riktig! Små, sprø ørret.. kjør på, kilroy har et ålreit opplegg på langstrekk billetter;)

  SvarSlett

Tusen takk for din kommentar!